Jehněčí kotlety na grilu s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na grilu s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Jehněčí kotlety |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
Bylinková omáčka | |
---|---|
10 g | Cibulka jarní |
10 g | Kerblík |
250 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Jogurtová omáčka | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
400 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Čočkový salát | |
1 ks | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
300 g | Čočka vařená |
20 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
15 ml | Ocet bazalkový |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 903,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Salát ledový, Sůl, Cibulka jarní, Kerblík, Pažitka, Sůl, Česnek, Citrony, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Čočka vařená, Kopr čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Jogurt bílý, Olej olivový, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bazalkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na grilu s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hned na začátku připravíme bylinkové máslo: Do vhodné kuchyňské nádoby dáme měkké máslo, které dřevěnou vařečkou utřeme. Petrželovou nať, pažitku, kerblík a zelenou část jarní cibulky drobně nasekáme. Vše přisypeme do nádoby s máslem, kde důkladně suroviny promícháme. Podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř a ještě jednou zamícháme. Hotové bylinkové máslo přeložíme na potravinářskou fólii, vytvarujeme do tvaru válečku a vložíme do lednice, aby ztuhlo. |
2 | Příprava čočkového salátu: V pánvi rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, nasekanou jarní cibulku, oloupaný a také drobně nakrájený česnek. Zeleninu dusíme do změknutí mrkve. Do pánve přisypeme vařenou čočku, potom tymián, nakonec dochutíme solí, pepřem a octem. Salát stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem a promícháme. |
3 | Příprava jogurtové omáčky: Jogurt dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, drobně nasekaný kopr, vymačkanou citrónovou šťávu a promícháme. Nakonec podle chutí posypeme solí, pepřem, vlijeme olej a omáčku ještě jednou zamícháme. |
4 | Kotlety naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Gril rozpálíme na střední teplotu, na suchý rošt naskládáme připravené kotlety a po obou stranách opečeme. Upečené kotlety necháme 3 minuty odpočinout. |
5 | Potom je rozdělíme na jednotlivé talíře, na každou porci položíme plátek bylinkového másla. Z listů ledového salátu na talíři vytvarujeme nádobku, do které lžící položíme čočkový salát a nakonec na talíře nalijeme jogurtovou omáčku. Připravené teplé jídlo servírujeme. |
Poznámka
Jehněčí kotlety pečeme na grilu opatrně, aby se při pečení nevysušilo.