Recept

Jehněčí kotlety na grilu s jogurtovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 49956
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Jehněčí kotlety
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
Bylinková omáčka
10 g Cibulka jarní
10 g Kerblík
250 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Jogurtová omáčka
2 stroužek Česnek
0,5 ks Citrony
400 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
Čočkový salát
1 ks Česnek
20 g Cibulka jarní
300 g Čočka vařená
20 g Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
15 ml Ocet bazalkový
40 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 627kJ
5% Sacharidy 19 g
94% Tuky 71 g
22% Sodík 447 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí kotlety na grilu s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hned na začátku připravíme bylinkové máslo: Do vhodné kuchyňské nádoby dáme měkké máslo, které dřevěnou vařečkou utřeme. Petrželovou nať, pažitku, kerblík a zelenou část jarní cibulky drobně nasekáme. Vše přisypeme do nádoby s máslem, kde důkladně suroviny promícháme. Podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř a ještě jednou zamícháme. Hotové bylinkové máslo přeložíme na potravinářskou fólii, vytvarujeme do tvaru válečku a vložíme do lednice, aby ztuhlo.

2

Příprava čočkového salátu: V pánvi rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, nasekanou jarní cibulku, oloupaný a také drobně nakrájený česnek. Zeleninu dusíme do změknutí mrkve. Do pánve přisypeme vařenou čočku, potom tymián, nakonec dochutíme solí, pepřem a octem. Salát stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem a promícháme.

3

Příprava jogurtové omáčky: Jogurt dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, drobně nasekaný kopr, vymačkanou citrónovou šťávu a promícháme. Nakonec podle chutí posypeme solí, pepřem, vlijeme olej a omáčku ještě jednou zamícháme.

4

Kotlety naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Gril rozpálíme na střední teplotu, na suchý rošt naskládáme připravené kotlety a po obou stranách opečeme. Upečené kotlety necháme 3 minuty odpočinout.

5

Potom je rozdělíme na jednotlivé talíře, na každou porci položíme plátek bylinkového másla. Z listů ledového salátu na talíři vytvarujeme nádobku, do které lžící položíme čočkový salát a nakonec na talíře nalijeme jogurtovou omáčku. Připravené teplé jídlo servírujeme.

Poznámka

Jehněčí kotlety pečeme na grilu opatrně, aby se při pečení nevysušilo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept