Jednoduchý recept

Jednoduchý jahodový sirup

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49958

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
2 l Jahody zahradní
15 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
46% Sacharidy 165 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jednoduchý jahodový sirup postup přípravy receptu:

1

Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

2

Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí-až několik hodin. Recept je kalkulován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept