Jednoduchý jahodový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý jahodový sirup
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49958 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
2 l | Jahody zahradní |
15 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 309,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý jahodový sirup postup přípravy receptu:
1 | Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. |
2 | Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odstátí-až několik hodin. Recept je kalkulován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jahod.