Recept

Lněný chléb s tvarohovým sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49959

Ingredience

1 hrst Burisony
2 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí sušené
20 g Klíčky pohankové
2 polévková lžíce Lněné semínko
250 ml Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
300 g Směs Promix T
50 g Směs Promix forte
150 g Směs na chléb v prášku
50 g Sýr Imperial
10 g Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
25% Sacharidy 91 g
8% Tuky 6 g
39% Sodík 780 mg
18% Bílkoviny 10 g

Lněný chléb s tvarohovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí.

2

Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit.

3

Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce.

Poznámka

Cléb je možné připravit i v klasické troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept