Lněný chléb s tvarohovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lněný chléb s tvarohovým sýrem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49959 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 hrst | Burisony |
2 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
20 g | Klíčky pohankové |
2 polévková lžíce | Lněné semínko |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
250 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
150 g | Směs na chléb v prášku |
50 g | Směs Promix forte |
300 g | Směs Promix T |
10 g | Sůl |
50 g | Sýr Imperial |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 68,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Cukr krupice, Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klíčky pohankové, Lněné semínko, Mléko plnotučné sušené, Mléko - podmáslí, Ocet kvasný lihový, Směs na chléb v prášku, Směs Promix forte, Směs Promix T, Sýr Imperial mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lněný chléb s tvarohovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí. |
2 | Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit. |
3 | Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce. |
Poznámka
Cléb je možné připravit i v klasické troubě.