Jednoduchý recept

Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49961

Ingredience

800 g Borůvky
70 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
2,5 dl Mléko polotučné
120 g Mouka polohrubá
500 g Mouka pšeničná hladká
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
24% Sacharidy 86 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 130 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.

2

V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

3

Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.

4

V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.

5

Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.

6

Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept