Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 49962

Ingredience

1 g Bobkový list
5000 ml Hovězí vývar základní
2 g Jalovec
200 g Játra kachní
2 g Nové koření celé
60 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý celý
50 g Petržel kudrnka
50 g Protlak rajčatový
15 g Rozmarýn čerstvý
20 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1000 g Telecí maso přední
3 g Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
300 g Zelenina kořenová
100 g Šalotka
2 g Šalvěj čerstvá
Těsto
2500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
20 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,510 kcal
Kilojoule 6 319kJ
54% Sacharidy 195 g
44% Tuky 33 g
111% Sodík 2 g
163% Bílkoviny 92 g

Ravioli s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.

2

V pekáčku rozehřejeme olej, telecí maso, nejlépe líčka osolíme, vložíme do pekáčku a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pekáčku nasypeme kořenovou zeleninu, slaninu, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, osmahneme, podlijeme vínem, povaříme, dokud se víno téměř nevyvaří. Zalijeme vývarem, vrátíme do pekáčku maso, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, jalovcem, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, šalvějí, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle druhu masa pečeme asi hodinu a půl. Podle potřeby doléváme vývar, aby bylo maso dostatečně ponořené.

3

Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáčku, nakrájíme na drobné kousky, šťávu z pečení přecedíme, nalijeme do hrnce, částečně vyvaříme, podle chuti dosolíme. Do šťávy přidáme kachní játra a celou omáčku rozmixujeme dohladka. Ještě krátce povaříme a odstavíme.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme kousky masa, podlijeme troškou omáčky a necháme vydusit. Nakonec přisypeme petrželku a odstavíme.

5

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu oleje, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem kolečka. Doprostřed každého kolečka naneseme lžičku masové směsi, kolečko přehneme napůl a okraje zpevníme. Plněné ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.

6

Na talíře upravíme ravioli, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept