Sýrové šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové šátečky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49964 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
150 g | Mouka polohrubá |
50 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
160 g | Sýr Čedar |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 121,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 542,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové šátečky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, přidáme vejce, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Vyválíme na středně tenký plát, který rozřežeme na stejně velké čtverečky. Doprostřed každého čtverečku nasypeme strouaný čedar, vždy dva protilehlé konce těsta přehneme přes sebe a zpevníme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a šátečky v něm usmažíme dozlatova. |
3 | Vychladlé šátečky upravíme na servírovací mísu a podáváme. |