Jednoduchý recept

Sýrové věnečky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49965

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř cayenský
100 ml Smetana 12% (konzumní)
70 g Sýr Eidam cihla 45%
300 g Sýr Ementál (Primátor)
70 g Sýr Čedar
4 g Sůl
30 g Tuk rostliný
4 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
50 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
6% Sacharidy 23 g
46% Tuky 35 g
20% Sodík 402 mg
48% Bílkoviny 27 g

Sýrové věnečky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mouku, ihned rozmícháme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se kaše nepřestane lepit. Hrnec odstavíme, do chladnoucí kaše přimícháme vejce, strouhaný čedar, cayenský pepř, sůl a důkladně vymícháme těsto.

2

Plech vymažeme tukem, z těsta rovnou na plech tvoříme menší věnečky nejlépe zdobícím sáčkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

3

Mezitím připravíme náplň. Do mísy nasypeme strouhaný ementál, na kostičky nakrájený eidam, přidáme žloutky, máslo, smetanu, Madeiru a vymícháme hustší kaši. Tuto náplň naneseme rovnoměrně na věnečky a ještě 10 minut zapečeme.

4

Vychladlé věnečky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept