Sýrové věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové věnečky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49965 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 g | Pepř cayenský |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
70 g | Sýr Eidam cihla 45% |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
30 g | Tuk rostliný |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 435,5mg |
Draslík | 134,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Eidam cihla 45%, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuk rostliný, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové věnečky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mouku, ihned rozmícháme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se kaše nepřestane lepit. Hrnec odstavíme, do chladnoucí kaše přimícháme vejce, strouhaný čedar, cayenský pepř, sůl a důkladně vymícháme těsto. |
2 | Plech vymažeme tukem, z těsta rovnou na plech tvoříme menší věnečky nejlépe zdobícím sáčkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. |
3 | Mezitím připravíme náplň. Do mísy nasypeme strouhaný ementál, na kostičky nakrájený eidam, přidáme žloutky, máslo, smetanu, Madeiru a vymícháme hustší kaši. Tuto náplň naneseme rovnoměrně na věnečky a ještě 10 minut zapečeme. |
4 | Vychladlé věnečky upravíme na servírovací mísu a podáváme. |