Jednoduchý recept

Koláč s borůvkami, medem a mandlovou drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49969

Ingredience

800 g Borůvky
45 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
80 g Mandle
100 g Med včelí
1,5 dl Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká
160 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
20% Sacharidy 71 g
34% Tuky 26 g
7% Sodík 135 mg
21% Bílkoviny 12 g

Koláč s borůvkami, medem a mandlovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky přebereme, v cedníku omyjeme studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky smícháme s medem

2

V misce prohněteme 60 g másla, 40 g krystalového a 20 g vanilkového cukru, 80 g polohrubé mouky a 80 g najemno nasekaných mandlí a připravíme drobenku.

3

Ve větší míse rozetřeme do hladkého těstíčka rozdrobené droždí s lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem, posypeme trochou mouky, promícháme a přikryté utěrkou necháme 10 minut kynout.

4

K vykynutému kvásku přisypeme zbylou mouku a špetku soli, vypracujeme hladké těsto, zaprášíme moukou a pod utěrkou necháme přibližně 45 minut vykynout.

5

Na plech dáme pečící papír, na něj rovnoměrně vyválíme vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje, mezi ně rozprostřeme borůvky s medem a posypeme je mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6

Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů. Upečený necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept