Víno z čerstvých jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z čerstvých jahod
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49970 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
800 g | Cukr krystal |
5 l | Jahody zahradní |
1 špetka | Kulturní kvasinky |
10 g | Kyselina citrónová |
1 l | Voda pitná |
Dochucení | |
---|---|
150 g | Cukr krystal |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 167g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 963,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 367,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Voda pitná, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kulturní kvasinky, Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Víno z čerstvých jahod postup přípravy receptu:
1 | Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit. |
2 | Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti. |
3 | Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí-několik dnů. Recept je kalkulován na 3.5l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jahod.