Jednoduchý recept

Zámecká srnčí žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49975
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Játra husí
150 g Máslo čerstvé
2 dl Olej olivový
6 g Pepř černý mletý
800 g Srnčí maso
15 g Sůl
2 dl Víno bílé
Na ovoce
150 g Cukr krupice
120 g Hroznové víno
120 g Jablka
80 g Máslo čerstvé
120 g Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 917 kcal
Kilojoule 3 835kJ
10% Sacharidy 38 g
91% Tuky 69 g
55% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Zámecká srnčí žebírka postup přípravy receptu:

1

Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.

2

Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.

3

Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.

4

Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.

5

Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept