Jednoduchý recept

Domácí chléb z bramborového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49980
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Brambory zimní
1,5 polévková lžíce Cukr krystal
20 g Droždí sušené
250 ml Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
400 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka pohanková
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
2 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
25% Sacharidy 88 g
15% Tuky 11 g
16% Sodík 313 mg
23% Bílkoviny 13 g

Domácí chléb z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Bramboru uvaříme a vychladlou ji rozstrouháme. Do pečící nádoby domácí pekány nalijeme vodu, podmáslí, rozpuštěné máslo a olej. Na tekuté suroviny nasypeme cukr, sušené mléko a ochutíme směs solí, dále přisypeme oba druhy mouky, rozstrouhanou vařenou bramboru a nakonec přisypeme sušené droždí.

2

Pekárnu nastavíme na příslušný program, vložíme do ní pečící nádobu s ingrediencemi na těsto a pekárnu zapneme. Po několika minutách ji vypneme a stěrkou setřeme zbytky surovin, které ulpěly na stěnách nádoby a přidáme je do směsi.

3

Potom troubu znovu zapneme a po 2 hodinách je chléb hotov. Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho podobně, jako ostatní pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept