Domácí chléb z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb z bramborového těsta
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49980 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Brambory zimní |
1,5 polévková lžíce | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné sušené |
400 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 g | Mouka pohanková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 38,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mléko polotučné sušené, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Bramboru uvaříme a vychladlou ji rozstrouháme. Do pečící nádoby domácí pekány nalijeme vodu, podmáslí, rozpuštěné máslo a olej. Na tekuté suroviny nasypeme cukr, sušené mléko a ochutíme směs solí, dále přisypeme oba druhy mouky, rozstrouhanou vařenou bramboru a nakonec přisypeme sušené droždí. |
2 | Pekárnu nastavíme na příslušný program, vložíme do ní pečící nádobu s ingrediencemi na těsto a pekárnu zapneme. Po několika minutách ji vypneme a stěrkou setřeme zbytky surovin, které ulpěly na stěnách nádoby a přidáme je do směsi. |
3 | Potom troubu znovu zapneme a po 2 hodinách je chléb hotov. Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho podobně, jako ostatní pečivo. |