Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Bylinkové máslo | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
20 g | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Kerblík |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Příloha | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Náplň | |
100 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibulka jarní |
150 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 224,7mg |
Draslík | 869,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Estragon, Kerblík, Sůl, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Anglická slanina, Brambory, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý, Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce omyjeme, osolíme, opepříme, na každý brambor dáme plátek čerstvého másla. Každý brambor zabalíme do alobalu, naskládáme je na plech a v předehřáté troubě při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 45 minut. Těsně před podáváním je vybereme z alobalu a překrojíme na poloviny. |
2 | Bylinkové máslo: Měkké máslo dáme do misky. Přidáme nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, kerblík, estragon, hořčici a vše vařečkou promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, zamícháme a hotové bylinkové máslo přeložíme na potravinářskou fólii. Srolujeme do tvaru válečku, zabalíme a odložíme do lednice ztuhnout. |
3 | Náplň: Zelenou část jarní cibulky drobně nasekáme do misky, přidáme drobně nasekaný česnek a sýr Lučinu. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a všechny suroviny důkladně promícháme. Náplň také odložíme do lednice. Do pánve drobně nakrájíme slaninu, kterou opečeme dozlatova. |
4 | Příloha: Červené a zelené papriky naskládáme na plech a v horké troubě při 220 stupňové teplotě je opečeme do tmavě hnědé barvy. Potom ještě horké papriky zabalíme zvlášť do alobalu, necháme je zvlhnout asi 10 minut a oloupeme je. Nakrájíme papriky na čtvrtky a necháme zatím stranou. |
5 | Lilek omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké dlouhé proužky, které opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého oleje. Cuketu neloupeme, ale nakrájíme ji stejně jako lilek a také opečeme v pánvi na olivovém oleji. Opečenou zeleninu smícháme dohromady, přidáme sůl, pepř, rozmarýn, nakonec pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Těsně před podáváním prohřejeme na grilu. |
6 | Maso nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Gril rozehřejeme na střední teplotu, do středu naskládáme steaky a opékáme je po každé straně 10-12 minut, když je chceme mít úplně propečené. Opečené steaky poklademe na plech, na každý položíme plátek bylinkového másla a na okraji grilu necháme maso odpočívat 3 minuty. |
7 | Steaky rozdělíme na talíře, přidáme připravenou zeleninu v alobalu, také čtvrtky opečených paprik. Potom rozložíme brambory, které naplníme připravenou náplní, náplň posypeme opečenou slaninou. |
Poznámka
Takto připravené roštěnce podáváme jako teplé jídlo.