Recept

Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49981
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Bylinkové máslo
1 stroužek Česnek
20 g Estragon
1 polévková lžíce Hořčice
10 g Kerblík
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
Příloha
2 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
1 dl Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
Náplň
100 g Anglická slanina
6 ks Brambory
1 ks Cibulka jarní
150 g Sýr Lučina - termizovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 989 kcal
Kilojoule 4 139kJ
6% Sacharidy 22 g
103% Tuky 77 g
22% Sodík 443 mg
103% Bílkoviny 58 g

Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce omyjeme, osolíme, opepříme, na každý brambor dáme plátek čerstvého másla. Každý brambor zabalíme do alobalu, naskládáme je na plech a v předehřáté troubě při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 45 minut. Těsně před podáváním je vybereme z alobalu a překrojíme na poloviny.

2

Bylinkové máslo: Měkké máslo dáme do misky. Přidáme nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, kerblík, estragon, hořčici a vše vařečkou promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, zamícháme a hotové bylinkové máslo přeložíme na potravinářskou fólii. Srolujeme do tvaru válečku, zabalíme a odložíme do lednice ztuhnout.

3

Náplň: Zelenou část jarní cibulky drobně nasekáme do misky, přidáme drobně nasekaný česnek a sýr Lučinu. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a všechny suroviny důkladně promícháme. Náplň také odložíme do lednice. Do pánve drobně nakrájíme slaninu, kterou opečeme dozlatova.

4

Příloha: Červené a zelené papriky naskládáme na plech a v horké troubě při 220 stupňové teplotě je opečeme do tmavě hnědé barvy. Potom ještě horké papriky zabalíme zvlášť do alobalu, necháme je zvlhnout asi 10 minut a oloupeme je. Nakrájíme papriky na čtvrtky a necháme zatím stranou.

5

Lilek omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké dlouhé proužky, které opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého oleje. Cuketu neloupeme, ale nakrájíme ji stejně jako lilek a také opečeme v pánvi na olivovém oleji. Opečenou zeleninu smícháme dohromady, přidáme sůl, pepř, rozmarýn, nakonec pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Těsně před podáváním prohřejeme na grilu.

6

Maso nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Gril rozehřejeme na střední teplotu, do středu naskládáme steaky a opékáme je po každé straně 10-12 minut, když je chceme mít úplně propečené. Opečené steaky poklademe na plech, na každý položíme plátek bylinkového másla a na okraji grilu necháme maso odpočívat 3 minuty.

7

Steaky rozdělíme na talíře, přidáme připravenou zeleninu v alobalu, také čtvrtky opečených paprik. Potom rozložíme brambory, které naplníme připravenou náplní, náplň posypeme opečenou slaninou.

Poznámka

Takto připravené roštěnce podáváme jako teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept