Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49984 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Brambory zimní |
3 hrst | Burisony |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Kmín drcený |
300 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 g | Mouka pohanková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Směs Promix forte |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Xantanová guma |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 169,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Česnek, Cukr krystal, Droždí sušené, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková, Směs Promix forte, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a utřeme, brambory uvaříme, rozstrouháme. |
2 | Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a kvásek necháme vzejít. Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme stolní olej, vložíme celé vejce a vzešlý kvásek. Obě mouky (bezlepkovou mouku Mantler i mouku Promix Forte) prosijeme přes síto, přimícháme do nich cukr, špetku xantanové gumy, burisony, strouhané brambory, utřený česnek a drcený kmín. Pečicí nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme na pečící program a zapneme. Po chvilce pekárnu otevřeme a setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby, přidáme je do těsta. Potom pekárnu znovu zapneme a počkáme, než se chléb upeče. Pečící program trvá asi 2 hodiny. |
3 | Po upečení necháme chléb vystydnout a servírujeme ho jako ostatní druhy pečiva. |