Jednoduchý recept

Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49984
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 ks Brambory zimní
3 hrst Burisony
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krystal
20 g Droždí sušené
2 polévková lžíce Kmín drcený
300 ml Mléko polotučné
400 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka pohanková
3 polévková lžíce Olej stolní
100 g Směs Promix forte
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 špetka Xantanová guma
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 525kJ
31% Sacharidy 113 g
14% Tuky 10 g
18% Sodík 357 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a utřeme, brambory uvaříme, rozstrouháme.

2

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a kvásek necháme vzejít. Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme stolní olej, vložíme celé vejce a vzešlý kvásek. Obě mouky (bezlepkovou mouku Mantler i mouku Promix Forte) prosijeme přes síto, přimícháme do nich cukr, špetku xantanové gumy, burisony, strouhané brambory, utřený česnek a drcený kmín. Pečicí nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme na pečící program a zapneme. Po chvilce pekárnu otevřeme a setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby, přidáme je do těsta. Potom pekárnu znovu zapneme a počkáme, než se chléb upeče. Pečící program trvá asi 2 hodiny.

3

Po upečení necháme chléb vystydnout a servírujeme ho jako ostatní druhy pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept