Modrohlav s humrovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Modrohlav s humrovou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49986 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Modrohlav filety |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
8 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
50 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr krupice |
100 g | Humr |
60 g | Máslo bylinkové |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 602,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Humr, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Modrohlav filety, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo bylinkové, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Modrohlav s humrovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení. |
2 | Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna. |
3 | Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso. |
4 | Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu. |