Recept

Domácí chléb s olivami pro celiatiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49988

Ingredience

1 hrst Burisony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
100 g Mouka bezlepková Mantler
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 polévková lžíce Oregano sušené
300 g Směs Promix UNI komfort
9 g Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
19% Sacharidy 69 g
8% Tuky 6 g
39% Sodík 789 mg
6% Bílkoviny 3 g

Domácí chléb s olivami pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu a olej, potom přidáme cukr a obě mouky. Nakonec přisypeme lžíci oregána, sušené droždí a burisony.

2

Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji na program pro pečení chleba. Po několika otáčkách hnětače pekárny otevřeme víko pekárny a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a přidáme je do těsta.

3

Černé olivy nasekáme nadrobno a přisypeme je do pekárny v okamžiku, kdy skončí hnětací program - asi po 15 minutách chodu pekárny, aby olivy těsto neobarvily a aby se při hnětení olivy nerozdrtily. Potom necháme pekárnu běžet do konce programu. Pečící program trvá asi 120 minut, pak je chléb hotov. Pečený chléb necháme vystydnout

4

Servírujeme ho jako ostatní pečivo, narájený na krajíce.

Poznámka

Chléb je možné upéct i v klasické troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept