Domácí chléb s olivami pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb s olivami pro celiatiky
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49988 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 hrst | Burisony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
100 g | Mouka bezlepková Mantler |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
300 g | Směs Promix UNI komfort |
9 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Cukr krupice, Droždí sušené, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Olej olivový, Olivy černé, Směs Promix UNI komfort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb s olivami pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu a olej, potom přidáme cukr a obě mouky. Nakonec přisypeme lžíci oregána, sušené droždí a burisony. |
2 | Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji na program pro pečení chleba. Po několika otáčkách hnětače pekárny otevřeme víko pekárny a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a přidáme je do těsta. |
3 | Černé olivy nasekáme nadrobno a přisypeme je do pekárny v okamžiku, kdy skončí hnětací program - asi po 15 minutách chodu pekárny, aby olivy těsto neobarvily a aby se při hnětení olivy nerozdrtily. Potom necháme pekárnu běžet do konce programu. Pečící program trvá asi 120 minut, pak je chléb hotov. Pečený chléb necháme vystydnout |
4 | Servírujeme ho jako ostatní pečivo, narájený na krajíce. |
Poznámka
Chléb je možné upéct i v klasické troubě.