Kroupová polévka s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupová polévka s kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49989 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Kroupy ječné |
200 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř cayenský |
200 g | Pórek |
7 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 662,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupová polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kroupy v cedníku proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čistá. Necháme je okapat a osušíme papírovou utěrkou. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm kroupy restujeme, až zesklovatí. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut doměkka. |
3 | Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí prsa a nakrájíme je na slabé nudličky, očištěný pórek nakrájíme na hrubší kolečka. Přidáme ke kroupám a vaříme dalších 15 minut. |
4 | Nakonec polévku osolíme, ochutíme cayenským pepřem a podáváme posypanou nasekanou pažitkou. |