Bažant na žampionech s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na žampionech s husími játry
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bažant obecný |
100 g | Cibule |
3 dl | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra husí |
120 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 405,1mg |
Draslík | 909,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra husí, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na žampionech s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut. |
2 | Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme. |
3 | Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem. |