Jednoduchý recept

Bažant na žampionech s husími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49990
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Bažant obecný
100 g Cibule
3 dl Hovězí vývar základní
150 g Játra husí
120 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 dl Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 813kJ
2% Sacharidy 8 g
90% Tuky 68 g
86% Sodík 2 g
108% Bílkoviny 61 g

Bažant na žampionech s husími játry postup přípravy receptu:

1

Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut.

2

Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme.

3

Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept