Chléb s jablečným octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s jablečným octem
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49991 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krystal |
10 g | Droždí sušené |
0,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
250 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 g | Mouka pohanková |
50 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Fenykl obecný, Koriandr mletý, Ocet jablečný, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s jablečným octem postup přípravy receptu:
1 | Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí. |
2 | Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet. |
3 | Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo. |