Recept

Chléb s jablečným octem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49991
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krystal
10 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
250 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka pohanková
50 ml Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
15% Sacharidy 55 g
6% Tuky 5 g
8% Sodík 162 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chléb s jablečným octem postup přípravy receptu:

1

Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí.

2

Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet.

3

Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept