Jednoduchý recept

Česnekový chléb s majoránkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49995

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 kávová lžička Droždí sušené
1 kávová lžička Majoránka
200 ml Mléko polotučné
250 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka rýžová
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 špetka Xantanová guma
2 stroužek Česnek
10 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
17% Sacharidy 59 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 175 mg
13% Bílkoviny 7 g

Česnekový chléb s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a utřeme. Cukr rozmícháme s droždím ve vlažném mléce a necháme vykynout na teplém místě. Směs osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, nasekané bylinky, utřený česnek a postupně přisypáváme mouky, které ve směsi postupně rozmícháváme se špetkou xantanové gumy.

2

Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta, které dáme do tukem vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme těsto ještě vykynout.

3

Troubu předehřejeme na 200°C. Po vykynutí těsto ve formě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, podobně jako ostatní pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept