Česnekový chléb s majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový chléb s majoránkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49995 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 g | Mouka rýžová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 špetka | Xantanová guma |
10 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 21,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krystal, Droždí sušené, Majoránka, Sůl, Tymián sušený, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Mouka rýžová, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový chléb s majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a utřeme. Cukr rozmícháme s droždím ve vlažném mléce a necháme vykynout na teplém místě. Směs osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, nasekané bylinky, utřený česnek a postupně přisypáváme mouky, které ve směsi postupně rozmícháváme se špetkou xantanové gumy. |
2 | Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta, které dáme do tukem vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme těsto ještě vykynout. |
3 | Troubu předehřejeme na 200°C. Po vykynutí těsto ve formě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, podobně jako ostatní pečivo. |