Jednoduchý recept

Kysané zelí s bramborem a česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 49996

Ingredience

80 g Brambory
1 ks Cibule
3 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Pažitka
80 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná
1 kg Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 748kJ
6% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 366 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kysané zelí s bramborem a česnekem postup přípravy receptu:

1

Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody.

3

Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku.

4

Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept