Kysané zelí s bramborem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí s bramborem a česnekem
Kysané zelí s bramborem a česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 49996 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
80 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 681,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí s bramborem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody. |
3 | Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. |
4 | Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou. |