Jednoduchý recept

Hrachová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 50
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

6,6 g Česnek
200 g Hrách loupaný
0,6 g Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
2 l Voda pitná
66,6 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
7% Sacharidy 25 g
10% Tuky 7 g
40% Sodík 794 mg
11% Bílkoviny 6 g
Hrachová polévka

Hrachová polévka postup přípravy receptu:

1

Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme.

2

Ze tří čtvrtin dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou.

3

Uvedeme do varu, přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 10 minut.

4

Ke konci varu do polévky přidáme česnek utřený se solí, krátce povaříme a poté polévku procedíme.

5

Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

6

Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vsypeme do polévky spolu s osmaženou žemlí při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na namočení a uvaření hrachu - dle potřeby

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept