Recept

Vepřový steak podle moravského sklepmistra

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový steak podle moravského sklepmistra 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 500

Ingredience

1 g Fenykl obecný
300 g Kečup
120 g Máslo čerstvé
80 ml Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
200 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Sůl
2000 g Vepřová pečeně
250 ml Víno červené
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 559kJ
2% Sacharidy 9 g
94% Tuky 71 g
44% Sodík 885 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vepřový steak podle moravského sklepmistra postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým fenyklem, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.

2

Připravené plátky opečeme, do výpeku přidáme kečup, osmahneme, přidáme utřený česnek a krátce povaříme.

3

Nakonec vše zalijeme červeným vínem a ještě povaříme.

4

Na talíři každou porci přeléváme omáčkou, ozdobíme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Tonda
Vepřový steak podle moravského sklepmistra
Velmi dobrý recept

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept