Jednoduchý recept

Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50000

Ingredience

0,5 kg Borůvky
250 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr moučkový
20 g Droždí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 372kJ
19% Sacharidy 70 g
39% Tuky 29 g
7% Sodík 132 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a krupicového cukru tuhý sníh.

3

Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 2 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.

4

Ve velké míse smícháme mouku se žloutky, máslem a kváskem, uhněteme těsto, vyválíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme 30 minut kynout. Vykynuté těsto posypeme borůvkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Před koncem pečení na koláč rozetřeme sníh z bílků a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept