Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50000 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 kg | Borůvky |
250 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
250 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 152,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 175,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a krupicového cukru tuhý sníh. |
3 | Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 2 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout. |
4 | Ve velké míse smícháme mouku se žloutky, máslem a kváskem, uhněteme těsto, vyválíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme 30 minut kynout. Vykynuté těsto posypeme borůvkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Před koncem pečení na koláč rozetřeme sníh z bílků a dopečeme. |