Recept

Tuňák na grilu s bazalkovým pestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50003

Ingredience

Zelenina
1 ks Cuketa
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Šalotka
Grilovaná rajčata
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
100 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
Pesto
100 g Bazalka
170 g Olej olivový extra panenský
1 dl Olej slunečnicový
60 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
800 g Tuňák obecný
800 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,385 kcal
Kilojoule 5 795kJ
18% Sacharidy 64 g
131% Tuky 98 g
84% Sodík 2 g
143% Bílkoviny 80 g

Tuňák na grilu s bazalkovým pestem postup přípravy receptu:

1

Příprava pesta: Do misky dáme jemně nastrouhaný sýr, přidáme bazalku, přisypeme piniové oříšky, přilijeme olej, podle chuti sůl, pepř a mixérem rychle vyšleháme. Při připravě pesta je důležité dobře vychladit zeleninu a také rychle mixovat, aby se pesto nesrazilo. Když se tak stane, pesto dáme dobře vychladit a metličkou ještě jednou rozšleháme.

2

Příprava zeleniny: Žlutou a zelenou papriku spolu s cuketou nakrájíme na větší kousky, které dáme do misky. Dochutíme solí, pepřem. Přidáme nasekanou šalotku banánovou.

3

Grilovaná rajčata: Velká rajčata rozřízneme na půl. Dochutíme solí, pepřem. Naskládáme je na gril a opékáme nejdříve řeznou plochu, potom je otočíme, opečenou stranu posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pečeme do rozpuštění sýru.

4

Gril potřeme olejem a rozpálíme na středně vysokou teplotu.

5

Z filetu tuňáka připravíme čtyři stejné porce, které posypeme solí a pepřem. Naskládáme je na gril spolu s připravenými paprikami a cuketou. Vše pokapeme olejem. Filety tuňáka i zeleninu opékáme po obou stranách přibližně 2-4 minuty.

6

Opečené porce tuňáka rozdělíme na jednotlivé talíře, naaranžujeme grilovanou zeleninu a rajčata. Ještě každou porci ozdobíme dobře chlazeným pestem a podáváme.

Poznámka

Takto připraveného tuňáka servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Správně opečený tuňák má mít 45 stupňovou teplotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept