Jednoduchý recept

Piškotový koláč s borůvkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50004

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
5 polévková lžíce Cukr moučkový
5 dl Kompot borůvkový
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Solamyl
5 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
15% Sacharidy 56 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 72 mg
13% Bílkoviny 7 g

Piškotový koláč s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky z kompotu slijeme a v cedníku je necháme okapat.

2

Na krém rozmícháme v hrnci ve vodě Solamyl, za stálého míchání směs přivedeme k varu. Potom ji necháme vychladnout a vychladlou smícháme s máslem, krupicovým cukrem a citronovou šťávou.

3

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu přimícháme nejdříve cukr, pak žloutky a nakonec mouku. Těsto rozprostřeme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pomalu upečeme.

4

Vyšší zapékací formu vyložíme alobalem. Z těsta odřízneme část ve velikosti dna formy, formu zbylým upečeným těstem vyložíme na dně a po všech stranách. Do formy s těstem pak střídavě dáváme borůvky a krém, vše nakonec zakryjeme odříznutou částí těsta.

5

Koláč necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý vyndáme opatrně z mísy a alobalu. Nejlépe na servírovacím talíři vypadá nakrájený příčně a šikmo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept