Piškotový koláč s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový koláč s borůvkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50004 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 dl | Kompot borůvkový |
200 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Solamyl |
5 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 99,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot borůvkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový koláč s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky z kompotu slijeme a v cedníku je necháme okapat. |
2 | Na krém rozmícháme v hrnci ve vodě Solamyl, za stálého míchání směs přivedeme k varu. Potom ji necháme vychladnout a vychladlou smícháme s máslem, krupicovým cukrem a citronovou šťávou. |
3 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu přimícháme nejdříve cukr, pak žloutky a nakonec mouku. Těsto rozprostřeme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pomalu upečeme. |
4 | Vyšší zapékací formu vyložíme alobalem. Z těsta odřízneme část ve velikosti dna formy, formu zbylým upečeným těstem vyložíme na dně a po všech stranách. Do formy s těstem pak střídavě dáváme borůvky a krém, vše nakonec zakryjeme odříznutou částí těsta. |
5 | Koláč necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý vyndáme opatrně z mísy a alobalu. Nejlépe na servírovacím talíři vypadá nakrájený příčně a šikmo. |