Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých malin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50006
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

200 g Cukr krystal
2 l Maliny
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
15% Sacharidy 55 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mošt z čerstvých malin postup přípravy receptu:

1

Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát.

3

Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem.

4

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Recept je kalkukován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých malin. Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept