Mošt z čerstvých malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mošt z čerstvých malin
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50006 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
200 g | Cukr krystal |
2 l | Maliny |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 378,0mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Mošt z čerstvých malin postup přípravy receptu:
1 | Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. |
2 | Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát. |
3 | Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem. |
4 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Recept je kalkukován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých malin. Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.