Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 50007

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
3 kg Jablka
20 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 136kJ
89% Sacharidy 319 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mošt z čerstvých jablek postup přípravy receptu:

1

Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.

2

Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.

3

Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí-do druhého dne. Recept je kalkulován na 1l jablkové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme možství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept