Mošt z čerstvých jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mošt z čerstvých jablek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 50007 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
3 kg | Jablka |
20 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 319g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 540,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 270,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mošt z čerstvých jablek postup přípravy receptu:
1 | Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal. |
2 | Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme. |
3 | Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odstátí-do druhého dne. Recept je kalkulován na 1l jablkové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme možství čerstvého ovoce.