Zdravý recept

Mošt z čerstvých hrušek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 50009
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

2,5 kg Hrušky
2 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mošt z čerstvých hrušek postup přípravy receptu:

1

Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.

3

Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Poznámka

Sterilovat můžeme také dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l hruškové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čertvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept