Jednoduchý recept

Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50012

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
0,5 l Kompot borůvkový
0,5 l Mléko polotučné
0,5 kg Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
32% Sacharidy 116 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 176 mg
26% Bílkoviny 14 g

Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme droždí s 1 lžící cukru. V hrnku ohřejeme 2,5 dl mléka a rozpustíme v něm 75 gramů másla.

2

Ve větší míse smícháme mouku, vajíčko, 60 gramů krupicového cukru, vanilkový cukr a sůl, přidáme připravené droždí, přilijeme mléko s máslem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut na teplém místě kynout. Pak znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.

3

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou.

4

Z vykynutého těsta vytvoříme váleček, který rozkrájíme na 16 stejných částí, které zakulatíme, naskládáme do formy a necháme znovu 15 minut kynout.

5

Zbylé mléko přihřejeme, rozpustíme v něm zbylé máslo, přimícháme 25 gramů cukru, směsí potřeme buchty a pečeme je 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

6

Borůvkový kompot slijeme, šťávu zachytíme a borůvky necháme v cedníku okapat. Polovinu šťávy smícháme se Solamylem, polovinu v hrnku promícháme se skořicí a zbylým krupicovým cukrem, necháme přejít varem, přilijeme zahuštěnou část šťávy, přisypeme borůvky a důkladně promícháme. Již nevaříme. V případě potřeby šťávu naředíme vodou.

7

Upečené buchty rozdělíme ještě teplé na servírovací talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme s připravenou teplou borůvkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept