Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou
Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50012 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
0,5 l | Kompot borůvkový |
120 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 133,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 77,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Kompot borůvkový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neplněné buchty s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme droždí s 1 lžící cukru. V hrnku ohřejeme 2,5 dl mléka a rozpustíme v něm 75 gramů másla. |
2 | Ve větší míse smícháme mouku, vajíčko, 60 gramů krupicového cukru, vanilkový cukr a sůl, přidáme připravené droždí, přilijeme mléko s máslem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut na teplém místě kynout. Pak znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut. |
3 | Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou. |
4 | Z vykynutého těsta vytvoříme váleček, který rozkrájíme na 16 stejných částí, které zakulatíme, naskládáme do formy a necháme znovu 15 minut kynout. |
5 | Zbylé mléko přihřejeme, rozpustíme v něm zbylé máslo, přimícháme 25 gramů cukru, směsí potřeme buchty a pečeme je 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. |
6 | Borůvkový kompot slijeme, šťávu zachytíme a borůvky necháme v cedníku okapat. Polovinu šťávy smícháme se Solamylem, polovinu v hrnku promícháme se skořicí a zbylým krupicovým cukrem, necháme přejít varem, přilijeme zahuštěnou část šťávy, přisypeme borůvky a důkladně promícháme. Již nevaříme. V případě potřeby šťávu naředíme vodou. |
7 | Upečené buchty rozdělíme ještě teplé na servírovací talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme s připravenou teplou borůvkovou omáčkou. |