Pikantní škvarková pomazánka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní škvarková pomazánka s česnekem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50013 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 154,2mg |
Draslík | 85,7mg |
Vláknina | 795,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní škvarková pomazánka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na malé kousky, škvarky umeleme, cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. |
2 | Do umletých škvarků vmícháme sádlo, hořčici, nasekanou cibuli a utřený česnek. Nakonec do pomazánky vmícháme nakrájená vejce, ochutíme solí a drceným pepřem. |
3 | Pomazánku podáváme studenou, namazanou na pečivo - chléb, rohlíky. |
Poznámka
Chuť této pomazánky můžeme zvýraznit tím, že do ní přimícháme nadrobno nakrájené okurky.