Recept

Houbová paštika s vepřovým bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50015

Ingredience

5 ks Cibule
2,5 kg Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 špetka Muškátový oříšek
10 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo syrové
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové maso tučné
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 21 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 8 g

Houbová paštika s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:

1

Oloupané stroužky česneku utřeme. Vepřové maso, nejlépe bůček, ochucený drceným česnekem, kmínem a solí upečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.

2

Cibuli nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Nasekanou cibuli a kousky hub orestujeme na pánvi tak, aby cibule zesklovatěla. Potom dolijeme na pánev trochu vody a necháme směs podusit, aby houby změkly a vše necháme vychladnout.

3

Vychladlé dušené houby umeleme s kousky dušeného masa, ochutíme je kuličkami nového koření, pepřem, špetkou muškátového oříšku a solí. Pomazánku dáme do malých čistých skleniček, které dobře uzavřeme a sterilujeme 60 minut.

4

Pomazánku podáváme studenou s pečivem.

Poznámka

Tato pomazánka se může konzumovat i nesterilovaná, namazaná na topince, jako tatrský biftek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept