Houbová paštika s vepřovým bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová paštika s vepřovým bůčkem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50015 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
2,5 kg | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Muškátový oříšek |
10 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo syrové |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 38,1mg |
Draslík | 424,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Sádlo syrové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová paštika s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané stroužky česneku utřeme. Vepřové maso, nejlépe bůček, ochucený drceným česnekem, kmínem a solí upečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Cibuli nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Nasekanou cibuli a kousky hub orestujeme na pánvi tak, aby cibule zesklovatěla. Potom dolijeme na pánev trochu vody a necháme směs podusit, aby houby změkly a vše necháme vychladnout. |
3 | Vychladlé dušené houby umeleme s kousky dušeného masa, ochutíme je kuličkami nového koření, pepřem, špetkou muškátového oříšku a solí. Pomazánku dáme do malých čistých skleniček, které dobře uzavřeme a sterilujeme 60 minut. |
4 | Pomazánku podáváme studenou s pečivem. |
Poznámka
Tato pomazánka se může konzumovat i nesterilovaná, namazaná na topince, jako tatrský biftek.