Jednoduchý recept

Bábovka z rakouských Korutan

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50017

Ingredience

50 g Borůvky sušené
100 g Cukr krystal
20 g Droždí
100 g Hera
2,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
100 g Rozinky tmavé
2 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
20% Sacharidy 74 g
18% Tuky 14 g
8% Sodík 170 mg
22% Bílkoviny 12 g

Bábovka z rakouských Korutan postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.

2

Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.

3

Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept