Vaječná zavářka do polévek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná zavářka do polévek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50018 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková Mantler |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 385,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Mouka bezlepková Mantler mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná zavářka do polévek postup přípravy receptu:
1 | Celé vejce rozklepneme do hlubokého talíře nebo misky a prošleháme ho se špetkou soli. Potom do vejce přimícháváme bezlepkovou mouku. Dále pak přidáváme mouku Mantler tak, aby jsme získali hodně tuhou hmotu, kterou dál zpacováváme rukama tak dlouho, až se ze směsi stane tuhé těsto. |
2 | Toto těsto potom nastrouháme na struhadle a zavaříme ho 5 minut rovnou do polévky. Polévka může být jakákoli. Podáváme teplé v polévce. |