Skotský losos uzený na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotský losos uzený na grilu
Skotský losos uzený na grilu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Brandy |
200 g | Cukr třtinový |
800 g | Losos - filety |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
70 g | Sůl mořská |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 730,9mg |
Vláknina | 832,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Losos - filety, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skotský losos uzený na grilu postup přípravy receptu:
1 | Lososový filet nakrájíme na čtyři porce, urovnáme do misky, přelijeme brandy a vložíme na 20 minut do lednice. |
2 | Rybí porce vyndáme z lednice, necháme okapat alkohol, dáme je do jiné misky a posypeme třtinovým cukrem, mořskou solí, pepřem a přidáme tymián. Misku s rybou zabalíme do potravinářské fólie a vrátíme do lednice na čtyři hodiny marinovat. |
3 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Do ohně dáme ve vodě namočené dřevěné štěpiny. Porce ryby vybereme z marinády, propláchneme je pod studenou vodou a osušíme. Naskládáme na rošt grilu a v kouří pečeme z obou stran 6 minut. |
4 | Vyuzené a dozlatova opečené porce lososa necháme 2 minuty odpočinout, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Uzeného lososa podáváme s různými druhy salátu.